Streik

Trenger du fortsatt hjelp?

Kontakt oss
Streik

SVAR:

Det kan ikke rektor gjøre under mekling. Så lenge meklingen pågår, gjelder fortsatt hovedavtalen med dens rettigheter og plikter for deg som tillitsvalgt. Dette betyr at du som tillitsvalgt skal delta i partsammensatte utvalg, også medbestemmelsesmøter o.l. 

Det er forskjell på brudd i forhandlinger og brudd i mekling. Hvis meklingen ender i brudd og det blir streik, skal tillitsvalgte kutte all vanlig kontakt med sin lokale arbeidsgiver og kun være i kontakt om saker som direkte angår streiken. Da skal ikke du som tillitsvalgt delta i partssammensatte utvalg. Når streiken er over, skal du være tillitsvalgt «som normalt» igjen.

Les mer
Streik
SVAR:

Ta kontakt med din leder og avtal hvordan situasjonen skal løses. Som utgangspunkt skal medlemmer som ikke er i streik, jobbe som normalt.

Hvis du må være hjemme med barn på grunn av streik og ikke kan undervise, må løsningene finnes lokalt. Dette fordi spørsmålet ikke er direkte regulert i lov eller tariffavtale.

Du kan søke arbeidsgiver om velferdspermisjon med lønn etter Hovedtariffavtalen § 14 i KS og Personalreglementet kap. 10 Sykdom og permisjoner 10.3.4 i Oslo kommune. Alternativt kan man be om ulønnet permisjon, ta ut feriedager eller avvikle avspasering.

Se også spørsmål som handler om tillitsvalgt og streikesituasjonen (len

Les mer
Tillitsvalgt og streik

SVAR:

Nei, en slik løsning er ikke akseptabel. Norsk Lektorlag er tydelig på at det vil være streikebryteri og i strid med reglene for når digital undervisning er tillatt.

Fysisk undervisning på skolen er hovedregelen.

Ta umiddelbart kontakt med sekretariatet i Norsk Lektorlag dersom din skole legger opp til digital undervisning under en streik.

Les mer
Streik

SVAR:

Når du er tatt ut i streik, er du ikke dekket av arbeidsgivers vanlige yrkesskadeforsikring. Du er derimot dekket av en egen streikeforsikring gjennom Norsk Lektorlag.

Den gir tilsvarende rettigheter som din vanlige yrkesskadeforsikring, slik at du er dekket på vanlig måte dersom det skulle skje noe i løpet av streiken. 

Våre medlemmer som ikke er tatt ut i streik, er dekket av arbeidsgivers yrkesskadeforsikring på vanlig måte.

Les mer
Streik

SVAR:

Når du er tatt ut i streik, stanser arbeidsgiver lønn fra og med første streikedag. Norsk Lektorlag dekker dette ved å betale ut streikebidrag til våre medlemmer som er tatt ut i streik.

Streikebidraget er skattefritt, og skal derfor være tilnærmet normal netto lønn. Målsetningen er at ingen av våre medlemmer skal settes tilbake økonomisk.

For at Norsk Lektorlag skal kunne betale riktig streikebidrag, trenger vi kontoopplysninger og kopi av lønnslipp. Alle som er tatt ut i streik får tilsendt mer informasjon om dette. 

Les mer
Permittering
SVAR:

Det er strenge regler for når arbeidsgiver kan gå til permittering ved streik, og derfor skjer det sjeldent i utdanningssektoren.

Dersom du skal bli lovlig permittert, må arbeidsgiver ikke ha fornuftig arbeid som du kan gjøre. Varsel om mulig permittering skal i tillegg gis skriftlig til den enkelte arbeidstaker minst 14 dager i forkant.

Hvis du faktisk blir permittert, vil bortfallet av lønn i de fleste tilfeller dekkes av NAV. De som ikke har rett til slike ytelser, vil kunne få dekket tapet direkte fra Norsk Lektorlag.  

Ta umiddelbart kontakt med sekretariatet om du mottar varsel om permittering:Tlf. 24 50 15 00Epost: post@norsklektorla

Les mer
Streik

SVAR:

Nei, standpunktkarakter kan ikke fremskyndes for å unngå en streik. Oppsatte arbeidsplaner skal følges, og det er derfor ikke anledning til å gjøre slike endringer. Det vil være streikebryteri.

Les mer
Tillitsvalgt og streik

SVAR:

Nei. Om rektor setter mellomledere til å gjøre de streikendes oppgaver, er dette streikebryteri .

Les mer
Tillitsvalgt og streik

SVAR:

Nei, oppsatte arbeidsplaner skal følges. Det er i utgangspunktet ikke anledning til å endre disse. Det vil kunne være streikebryteri.

Alle medlemmer som ikke er tatt ut i streik, skal derfor arbeid som vanlig i henhold til sin vanlige arbeidsplan.  

Les mer

Mest leste artikler