Leder i Akademikerne kommune, Tonje Leborg. Bilde.
Om Norsk Lektorlag

Tonje Leborg gjenvalgt som leder i Akademikerne kommune

- Jeg er veldig glad og takknemlig for å bli valgt til en ny periode som leder for Akademikerne kommune, sier Norsk Lektorlags Tonje Leborg.
AVRedaksjonen
07. november, 2022
Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Tonje Leborg har vært leder i to år i Akademikerne kommune og har til sammen syv års fartstid i utvalget. Hun jobber i Lektorlaget der hun har vært ansatt siden 2014. Hun har tidligere jobbet mange år som lektor og har hovedfag i historie fra Universitetet i Oslo. 

– Forrige periode var preget av koronarestriksjoner, og nå er vi inne i krevende økonomiske tider. Det er viktigere enn noen gang at høy kompetanse skal lønne seg, sier hun.

Alle medlemmene bortsett fra lektorene og de ansatte i Oslo kommune har lokale, kollektive lønnsforhandlingene i den enkelte kommune, fylkeskommune og kommunale foretak. 

Erfaringene etter flere år med lokale forhandlinger er at medlemmene har fått en bedre lønnsutvikling. Det er Leborg som er forhandlingsleder for Akademikerne i KS-området.

– Det er viktig å jobbe for å videreutvikle lønnssystemet vårt. Det gir kommunene handlingsrom til å rekruttere og beholde de riktige menneskene, slik at innbyggerne får tjenester av høy kvalitet. Samtidig skal vi fortsette kampen for at også lektorene skal få et lønnssystem som sørger for at skolen blir en attraktiv arbeidsplass for de med høy utdannelse, til beste for elevene.

Ny forhandlingsleder i Oslo

Sigurd Løkholm er valgt til ny nestleder i utvalget. Han er generalsekretær i Samfunnsøkonomene og utdannet jurist.

– Det er med ydmykhet jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven som nestleder i utvalget og forhandlingsleder for oslomedlemmene, sier Løkholm.

Erik Graff fra Juristforbundet går av som nestleder og forhandlingsleder for medlemmene i Oslo kommune etter åtte år.

– Å få gjennomslag for lokale, kollektive forhandlinger i Oslo kommune er en stor og viktig oppgave i utfordrende tider. Valget av Sigurd Løkholm til å ta over stafettpinnen er riktig. Han kommer inn i vervet med ny energi og giv til å fortsette det spennende og krevende arbeidet. Jeg ønsker ham lykke til, sier Graff.

se mer innhold fra kategorien

Om Norsk Lektorlag

Flere artikler du kanskje er interessert i

Om Norsk Lektorlag
Se Lektorkonferansen 2023 her
Digitaliseringen av skolen skjøt virkelig fart under pandemien. Skjerm eller ikke skjerm? Bøker eller digitale læremidler? Hvordan kan vi sørge for at elevene trenes i grunnleggende ferdigheter, og ik...
Om Norsk Lektorlag
Norsk Lektorlags landsmøtesaker 2023
I slutten av november kommer over 80 delegater til Oslo for å delta på Norsk Lektorlags landsmøte.
Om Norsk Lektorlag
Valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre
Denne høsten er det landsmøte 23 og 24. november. Da skal også nytt sentralstyre velges. Dagens leder Helle Christin Nyhuus er innstilt som leder, Olav S. Myklebust som 1. nestleder og David M. Graatr...